ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Στόχος μας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού είναι η διατήρηση της στενής επαφής με την εκπαιδευτική διαδικασία, από τα μαθήματα μέσω ζωντανών συνδέσεων με δασκάλους και συμμαθητές, μέχρι την εκπαιδευτική τηλεόραση και το ανηρτημένο εκπαιδευτικό υλικό!

Σύγχρονη Εκπαίδευση

Αναφορικά με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Υπουργείο διαθέτει σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές τους. Στόχος είναι η διατήρηση της στενής επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
 • Λαμβάνεις από τον καθηγητή/δάσκαλό σου ηλεκτρονικό μήνυμα (email, chat) με το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής του τάξης.

 • Πατάς το σύνδεσμο και συνδέεσαι απευθείας:

  2.1 Χρήση υπολογιστή: επιλέγεις Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζεις την εφαρμογή (open the desktop app). Εφόσον συνδεθείς μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser), δεν απαιτείται η συμπλήρωση email.

  2.2 Χρήση tablet/κινητού: θα σου ζητηθεί η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings. 

  Σε περίπτωση σύνδεσης μέσω εφαρμογής, ζητείται email το οποίο μπορεί να είναι εικονικό (π.χ. aa@aa.com).

Χρήσιμα Links

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ενίσχυσης της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω τηλεκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στην παραγωγή πρότυπων μαγνητοσκοπημένων μαθημάτων για τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, τα οποία θα προβάλλονται καθημερινά από το κανάλι της ΕΡΤ2.

Για να δείτε αυτό το video θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies εμπορικής προώθησης. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 • Συχνές Ερωτήσεις
  Συχνές Ερωτήσεις
 • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
  Yλοποιείται από Δευτέρα 30/3/2020 και o τρίτος άξονας του σχεδιασμού του για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση , η Εκπαιδευτική τηλεόραση, απευθυνόμενη πρωτίστως σε μαθητές Δημοτικού, προκειμένου να ενισχυθεί και άλλο η επαφή τους με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία.