ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ

Στόχος μας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου είναι η διατήρηση της στενής επαφής με την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα από τα μαθήματα των ζωντανών συνδέσεων με τους δασκάλους και συμμαθητές τους, αλλά και από αναρτημένο εκπαιδευτικό υλικό στις ψηφιακές πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας.

Σύγχρονη Εκπαίδευση

Αναφορικά με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Υπουργείο διαθέτει σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές τους. Στόχος είναι η διατήρηση της στενής επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
  • Λαμβάνετε πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας στην προσωπική σας ηλεκτρονική διεύθυνση (email) με την επιλογή Activate (ατομικός σύνδεσμος (link) εγκατάστασης) για την εφαρμογή Webex Meetings.

  • Επιλέγετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης.

  • Κατεβάζετε την εφαρμογή Cisco Webex Meetings Desktop App.

  • Εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης (email address and password).

Χρήσιμα Links

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω τηλεκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στην παραγωγή μαγνητοσκοπημένων μαθημάτων, για το Νηπιαγωγείο που θα προβληθούν σύντομα από το κανάλι της ΕΡΤ2. 

Μείνετε συντονισμένοι!

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Συχνές Ερωτήσεις
    Συχνές Ερωτήσεις
  • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
    Yλοποιείται από Δευτέρα 30/3/2020 και o τρίτος άξονας του σχεδιασμού του για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση , η Εκπαιδευτική τηλεόραση, απευθυνόμενη πρωτίστως σε μαθητές Δημοτικού, προκειμένου να ενισχυθεί και άλλο η επαφή τους με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία.