ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΛΥΚΕΙΟ – ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Προτεραιότητά μας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το Λύκειο είναι να μην χαθεί χρόνος μαθημάτων και μελέτης, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω των ψηφιακών τάξεων που δημιούργησαν άμεσα οι εκπαιδευτικοί και παρακολουθούν τακτικά οι μαθητές και οι μαθήτριες, αλλά και του εκπαιδευτικού υλικού που μπορούν να βρουν στις ψηφιακές πλατφόρμες μας. Το διάβασμα στο σπίτι συνεχίζεται, δεν χάνεται ούτε μέρα!

Σύγχρονη Εκπαίδευση

Αναφορικά με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Υπουργείο διαθέτει σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές τους. Στόχος είναι η διατήρηση της στενής επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
  • Λαμβάνετε πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας στην προσωπική σας ηλεκτρονική διεύθυνση (email) με την επιλογή Activate (ατομικός σύνδεσμος (link) εγκατάστασης) για την εφαρμογή Webex Meetings.

  •  Επιλέγετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης.

  • Κατεβάζετε την εφαρμογή Cisco Webex Meetings Desktop App.

  • Εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης (email address and password).

Χρήσιμα Links

ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Συχνές Ερωτήσεις
    Συχνές Ερωτήσεις
  • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
    Yλοποιείται από Δευτέρα 30/3/2020 και o τρίτος άξονας του σχεδιασμού του για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση , η Εκπαιδευτική τηλεόραση, απευθυνόμενη πρωτίστως σε μαθητές Δημοτικού, προκειμένου να ενισχυθεί και άλλο η επαφή τους με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία.